Що зробити у День Землі?

Зміна клімату – найбільша екологічна проблема, з якою ми стикаємося сьогодні, і нам не вистачає часу, щоб боротися з нею. Ця проблема вимагає негайних дій. Вона вимагає припинити жити на цій планеті так, ніби у нас є ще якась інша.

Всесвітній День Землі, який відзначається сьогодні, сфокусований зокрема на темі Planet vs Plastics, щоб об’єднати мільйони свідомих людей з усього світу і покінчити з лихом пластику.

Що ти можеш зробити для цього сьогодні, у Всесвітній День Землі?

1) Допомогти тиснути на світових лідерів і підписати петицію Greenpeace International про необхідність глобальної угоди щодо пластику: https://bit.ly/3Jr2m7c

Її підтримка дозволить вимагати залишити у землі нафту та газ, які використовуються для невпинного виробництва пластику, та зупинити великих забруднювачів.

2) Переглянути свій гардероб і сказати «ні» fast fashion («швидкій моді»), яка створює мільйони тонн текстильних відходів, стічних вод та є величезним джерелом мікропластику.

Відправ одяг, який не носиш, сім’ям українців, які втратили рідний дім через війну (https://rechisupport.pp.ua/), а непридатний до використання передай для плетіння маскувальних сіток або на утилізацію в Україна БЕЗ сміття. Почни обирати одяг з натуральних матеріалів і відмовся від чергової емоційної покупки.

А якщо ти любиш одягатися оригінально, обирай бренди, які дають нове життя старому одягу та залишкам виробництва, як бренд Sistan.Varvara, засновник якого зараз боронить нашу країну.

3) Підтримати сталий український бізнес і купити дружній до довкілля аналог пластикової речі щоденного вжитку для себе, свого бізнесу чи на подарунок: наприклад, зубну щітку effa з екологічно-чистих матеріалів, біорозкладну аромасвічку rekava чи соломинки для напоїв з очерету Yes Straws.

4) Зареєструватися на курс Greencubaror.Academy «Зелені стартапи: шлях прогресу» і дізнатися як активувати свою власну зелену ідею, щоб почати допомагати планеті через власний сталий бізнес: https://bit.ly/3QAFINV

Саме завдяки цьому курсу Rekava, EFFA, Yes Straws, Sistan Varvara та чимало інших зелених стартапів почали цей важливий шлях змін!

Ми маємо визнати, що наше власне благополуччя тісно пов’язане зі здоров’ям наших екосистем. Нам необхідно перейти до сталого майбутнього і почати поважати крихкий баланс планети.

Наша планета має бути почутою, ера пластику має скінчитися! Долучайся!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *